Celltech expanderar utvecklingsavdelningen

Celltech ökar sin satsning även på produktutveckling och genomför nu en expansion av utvecklingsavdelningen inom Celltech Group. Produktutvecklingen inom Celltech Group leds av Carl Moberg, som nyligen rekryterat Daniel Bodin.

Läs mer

Celltech satsar framåt – svenska Celltech Abatel delas upp i två separata bolag

För att fortsätta möta den starka marknadsutvecklingen och samtidigt öka servicenivån till kunderna, delas Celltech Abatel AB upp i två separata bolag. Celltech Abatel AB kommer att fortsätta som säljbolag, och Celltech Solutions i Sölvesborg AB fortsätter med tillverkning i eget bolag. Satsningen görs av Celltech Group, och kommer att gagna samtliga nordiska marknader.

Läs mer

Hos Celltech möts det bästa av två världar i batteribranschen

Celltech har under många år samarbetat med såväl A123 som Valence. Det har bland annat resulterat i kundanpassade och specialdesignade batteripaket med celler från A123 samt kompletta batterisystem från Valence. Nu går dessa två starka aktörer upp i en enhet under Lithium Werks paraply, vilket ytterligare stärker Celltechs position på marknaden. 

Läs mer

Celltech stärker upp sin organisation!

Celltech välkomnar två nya medarbetare till sin organisation: Ina Maria San Martin och Anna Englund, båda administratörer.

Läs mer

Summering från Celltechs Batterifrukost "Batterier är hett!"

Celltech bjöd in till en fulladdad frukost tillsammans med Etteplan. På programmet stod Batteritrender och säkerhetsaspekter för Litium-Jon batterier.

Läs mer

Risk för brist på batterier

Industrin för elfordon växer mycket snabbt, och går från en uppstartsfas till en växande marknad. En trend som påverkar tillgången av battericeller på världsmarknaden, främst litium och litium-jon, och nu syns de första tecknen på brist på celler på global basis. Celltech uppmanar därför sina kunder att redan nu lägga sin order för 2018.

Läs mer

150:e containerleveransen till Siemens

I dagarna levereras den 150:e batterimodulen från Celltech till Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång. Batterimodulerna görs av modifierade fraktcontainers som försetts med avancerat klimatsystem.

Läs mer

Stark tillväxt i positiva marknader

Addtech Power Solutions nettoomsättning, där Celltech ingår, ökade under andra kvartalet med 7 procent. Efterfrågan på batterilösningar var stabil inom de flesta kundsegment, och låg sammantaget på en hög nivå även i jämförelse med ett mycket starkt kvartal föregående år.

Läs mer

Celltech rustar för framtiden – satsar på förnyad maskinpark

Celltech rustar för framtiden och investerar i en förnyad maskinpark. Investeringarna öppnar upp för nya kundanpassade batterilösningar.

Läs mer

Många fler användningsområden för bojbatterier

Ett bojbatteri är ett bojbatteri. Eller finns det fler användningsområden för denna typ av batteri? Ja, det finns det. Enligt Per Sandell på Celltech är det endast fantasin som sätter gränser.

Läs mer