Vår historik

Celltech grundades 1984 i Sölvesborg av en svensk entreprenör vid namn Åke Darfeldt som hade en passion för strömförsörjning – nämligen batterikraft. När litiumjon utvecklades till den ledande batteriteknologin under början av 2000-talet, blev vi tidigt experter inom detta område. Detta innebar början på en intensiv tidsperiod när det gäller utvecklingen inom vår industri.

Vår värld inom strömförsörjning har fortsatt att förändras mycket snabbt sedan dess – och likaså vårt kunnande.

På 30 år har vi gått från att vara ett litet lokalt batteriföretag till en internationell aktör med närvaro i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt med kunder i och utanför Norden. Vi ägs nu av Addtech AB, vilka är listade på Stockholmsbörsen. 

Addtech har funnits inom denna verksamhet i över hundra år och är Celltechs stöd när det gäller stabilitet och tillgång till ytterligare branschkunskaper. Celltech har även utökat samarbetet med partners i Sverige och i Kina. Tack vare samarbetet med våra systerbolag inom Addtechgruppen fortsätter vi att medverka i utvecklingen inom strömförsörjning.

Åke Darfeldt (till höger) tillsammans med FMVs representant vid inspektionen av Celltechs första batterileverans till det Svenska Försvaret 1984. 

Snabbfakta

Ägare: Addtech AB 
Grundat: 1984 
Antal anställda: 38 (2015) 
Omsättning: 157 miljoner (2015) 
Produktion: Sölvesborg (SE) och Zhongshan (CN)
Certifierad: ISO 9001 och ISO 14001