2018-04-10

Celltech satsar framåt – svenska Celltech Abatel delas upp i två separata bolag

För att fortsätta möta den starka marknadsutvecklingen och samtidigt öka servicenivån till kunderna, delas Celltech Abatel AB upp i två separata bolag. Celltech Abatel AB kommer att fortsätta som säljbolag, och Celltech Solutions i Sölvesborg AB fortsätter med tillverkning i eget bolag. Satsningen görs av Celltech Group, och kommer att gagna samtliga nordiska marknader.

– Jag ser mycket fram emot att få leda den här nya organisationen, som nu expanderar med flera nya medarbetare och viktiga funktioner. Syftet är att ännu bättre kunna möta framtida krav från våra kunder.

Det säger Per Sandell, som går in i företagsledningen som Sales Director för svenska Celltech Abatel i Kista. Per har tidigare varit Key Account Manager på Celltech med kunder som bland andra Siemens och Profoto. 

En ständigt växande bransch

– Med min bakgrund från både företaget och batteribranschen tillför jag just erfarenhet, men också nyfikenhet på en ständigt växande bransch. Utöver de områden vi redan är starka i – MedTech, industri, bojbatterier och reservkraft – tittar vi på nya tillväxtområden för batterier. Det är otroligt spännande!

Kistakontoret blir ett renodlat säljbolag, ansvarig för Sälj & Marknad med fokus på Sverige. Celltech Solutions i Sölvesborg AB kommer på sikt ha utökat ansvarsområde för hela Norden och samarbeta med samtliga landsbolag i Celltech-gruppen: Sverige, Finland, Norge och Danmark.

För Celltechs kunder innebär förändringen följande:

  • En kontakt in till Celltech!
  • Fortsatt hög och snabb service!
  • Utökad back office!
  • Samma bolagsnamn och företagsuppgifter!
  • Avtalen fortsätter att löpa som vanligt!

Förändringen gäller from 2018-04-01.